Project professional Steven vertelt

Mijn eerste jaar bij Primaplan

Een jaar vliegt voorbij, daar weet Steven Peltenburg alles van. Hij is nu een jaar aan de slag als project professional bij Primaplan. Een jaar waarin hij betrokken was bij mooie projecten en de fijne kneepjes leerde van het plannersvak. Hij vertelt alles over zijn ervaringen tot nu toe bij Primaplan.

Steven Peltenburg

Steven Peltenburg

Na de hbo opleiding Bouwkunde ging Steven aan de slag bij een architectenbureau. Na een tijdje wilde hij meer de praktijk in. Steven: “Ik kwam terecht in de wereld van decorbouw. Het bedrijf waar ik werkte deed de thematisering van vakantie- en pretparken. Denk aan al het moois wat je ziet in de Efteling.”

Alles tegelijk

“Van werkvoorbereider groeide ik door naar projectmanager. Ik werkte aan grote internationale projecten. Voor allerlei mooie bouwwerken bewaakte ik het budget en de planning, zorgde dat materialen geleverd werden en onderhield klantcontacten. Gaaf, maar ook heel chaotisch.”

“Ik was voor bijna alles verantwoordelijk. Vanaf het ontwerp tot de oplevering. Als gevolg kon ik alles maar een beetje aandacht geven. Als ik me focuste op de planning, was er niemand om het budget te bewaken. Dat vond ik moeilijk.”

De overstap

“Een vriend van me werkte al jaren bij Primaplan. Door hem ging ik me verdiepen in het bedrijf. Het onderdeel project- en kostenbeheersing sprak me aan. Dat vond ik in mijn vorige baan het leukst. Wat zijn risico’s bij het bouwen? Hoe laten we de kosten niet verder oplopen?”

Het onderdeel project- en kostenbeheersing sprak me aan.
Dat vond ik in mijn vorige baan het leukst.

Op gesprek

Steven solliciteerde op de functie project professional bij Primaplan. “Het gesprek was goed. Van beide kanten was er enthousiasme. Wel moest ik een switch maken: projectervaring had ik, maar projectplanning beheerste ik nog niet goed.”

“Ik moest dus vlieguren maken bij Primaplan. Toch voelde het niet als een stap terug: ik kwam in een andere wereld terecht met volop mogelijkheden. Ik heb ook meteen mijn ambities voor de toekomst uitgesproken.”

De eerste dagen bij Primaplan

Nieuwe werknemers worden bij Primaplan klaargestoomd voor de praktijk via het traineeship. “Dat was even wennen, terug naar de klas. Toch was het erg nuttig: binnen een paar weken leerde ik de basisfacetten van onder andere plannen. En na een paar weken ging ik al met klanten aan de slag. Lekker de praktijk in.”

Het eerste project

Steven begon gelijk goed: aan de slag bij een van de grootste installatiebedrijven van Europa. Hij werkte aan de ontwikkeling van een waterpomp in Utrecht. De rioolwaterzuivering moet warmte naar de waterpomp vervoeren en omzetten naar warm water voor huishoudens.

Momenteel bewaakt Steven de voortgang op locatie. Hij houdt de planning in de gaten en stuurt waar nodig bij. “We zitten nu in de laatste fase: de bouw. Aan het einde van dit jaar moet alles draaien.”

“Ondertussen heb ik al zoveel geleerd. Toen ik begon bij Primaplan had ik wel wat projectervaring, maar bepaalde planningsprogramma’s had ik nog nooit in de praktijk gebruikt. Nu gaat dat prima. Nog belangrijker: de klant is tevreden. Wat wil je nog meer?”

Ik heb al zoveel geleerd in een jaar tijd.

Primaplanners als collega's

“Je hebt tijdens projecten collega’s binnen Primaplan én collega’s van buitenaf. Eigenlijk verloopt al dat contact erg goed. Primaplan besteedt veel aandacht aan het teamgevoel binnen de organisatie. Vier keer per jaar hebben we een uitje.”


Toen ik aan de bel trok, handelde Primaplan meteen.


“Mij valt ook op dat er veel aandacht is op individueel niveau. Ik had vier projecten lopen en kreeg er een vijfde bij. De laatste slokte al mijn tijd op. Toen ik aan de bel trok, handelde Primaplan meteen. Er werd een extra professional ingezet. Zo werd mijn werkdruk verlicht."

De toekomst

“Zoals ik al aangaf, heb ik ambities. Ik wil graag stappen maken binnen de organisatie. Mensen helpen en begeleiden spreekt me aan.”

“Primaplan neemt mijn ambitie serieus. Samen hebben we een planning gemaakt: wat is er nodig om verder te ontwikkelen? Ik ben nu al begonnen met een interne en externe opleiding.”

Primaplan neemt mijn ambitie serieus.

En nu?

“Ik ga eerst mijn huidige project afronden. Nog steeds kan ik meerwaarde bieden aan de klant. Het projectteam is tevreden en ik ook. In de toekomst zou ik nog andere branches willen meemaken. Ook met die wensen houdt Primaplan rekening. De jachtbouw lijkt me interessant. Daar is Primaplan betrokken bij de bouw van de meest uitzinnige schepen.”

Werken bij Primaplan

“Primaplan is een warm en jong bedrijf. Er wordt écht naar je geluisterd. Als jij je wilt ontwikkelen, dan helpt Primaplan je daarbij. ”

Wil jij ook een carrière bij Primaplan?

Wacht niet langer en solliciteer!