Jouw werk als project professional bij Primaplan

Van de ontwikkeling van medicijnen tot aan de bouw van superjachten

Onderzeeërs van de marine moderniseren. Nieuwe medicijnen ontwikkelen. Megajachten ontwerpen en bouwen. Zomaar een greep uit de projecten waarbij project professionals van Primaplan betrokken zijn. We nemen je mee in één van de meest gevarieerde beroepen en vertellen je wat je als project professional bij Primaplan kan verwachten.

Wilco Keijzers

Wilco Keijzers

Wat doe je als project professional bij Primaplan?

Als project professional ondersteun je een projectteam op specialistische gebieden zoals planningsmanagement, cost management en risicomanagement. Je zet alles in het werk om het project te laten slagen. Het mooie: élk bedrijf en iedere organisatie heeft projecten. Juist dát maakt het werk van een project professional zo bijzonder. Elke project-uitdaging is uniek.

Plannen is een vak apart

Veel project professionals bij Primaplan zijn specialist in planningsmanagement. Zij zetten de planning uit, houden overzicht en spelen een sleutelrol in het opvolgen en controleren ervan. Dat is heel belangrijk, want op het gebied van planning lopen veel projecten vast. De expertise van een project professional is dan van onschatbare waarde.

Binnen elk bedrijf lopen projecten. Dat maakt het werk van een project professional bijzonder.

Van projecten in Zweden tot aan Abu Dhabi

Project professionals die zo’n 5 jaar bij Primaplan werken, kunnen tot wel 10 verschillende projecten achter de rug hebben. Dat maakt het beroep zo enorm gevarieerd. Aan wat voor soort projecten je dan moet denken?

Wilco Keijzers zit al meer dan 25 jaar in het vak en geeft als Manager Delivery leiding aan project professionals. Hij legt uit: “Onze project professionals plannen de bouw van superjachten, waaronder het jacht van Jeff Bezos. Ook zijn zij betrokken bij de projectplanning rondom het moderniseren van vier onderzeeërs van de marine en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor zeldzame aandoeningen zoals de ziekte van Gaucher. Verder hebben we project professionals die op locatie in Turkije werken aan de noodreparatie van een baggerschip of in Zweden betrokken zijn bij de aanleg van een metronetwerk. En hier lees je over een collega die de planning doet voor een renovatieproject in Abu Dhabi. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden!”

Visuals banner
"Onze project professionals plannen de bouw van superjachten, waaronder het jacht van Jeff Bezos"

Vragen, vragen, vragen

Dat je als project professional voor zoveel verschillende opdrachtgevers werkt, betekent ook dat je vaak start aan projecten waar je inhoudelijk niet veel over weet. Maar om een projectplanning te maken, moet je het project tot in de puntjes begrijpen.

Wilco: “Daarom stel je als project professional enorm veel vragen, waardoor je veel kennis opdoet. Collega’s hier bij Primaplan kunnen van alles vertellen over naftakrakers, onderzeeërs, het metronetwerk in Amsterdam. Noem maar op.

Continu vragen stellen, is niet alleen belangrijk voor jezelf. Hiermee help je ook het projectteam verder. Want wanneer mensen hardop vertellen wat ze aan het doen zijn, leidt dit vaak tot nieuwe inzichten en oplossingen.”

Mooie projecten? Check. Internationale opdrachten? Check. Gevarieerd werk? Dubbelcheck.

Werken waar je het naar je zin hebt

En hoe zit het dan met steeds wisselende collega’s? Dan ken je elkaar een paar dagen, weken of maanden, maar is het project afgerond. Wat als je het enorm naar je zin hebt bij een bepaalde opdrachtgever?

Wilco: “Hoe lang je betrokken bent bij een project of werkt voor een bepaalde opdrachtgever, kan erg verschillen. Zo zijn er project professionals die, nadat ze het project op de rit hebben gekregen, de projectplanning direct weer overdragen. Op naar de volgende uitdaging. Als je het naar je zin hebt bij een opdrachtgever is het soms ook mogelijk om daarvoor te blijven werken. Zo zijn er collega’s die al meer dan 7 jaar voor dezelfde opdrachtgever werken, aan steeds wisselende projecten.”

Waardevol werk

Wilco: “Het mooiste aan het vak? Als project professional lever je vaak aan bepaalde projecten een mooie, maatschappelijke bijdrage. Of het nu gaat om de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen of de bouw van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn. Dat maakt het werk enorm waardevol.”

Werken bij Primaplan

Ben jij op zoek afwisseling, uitdaging en heel veel collega’s? Word dan project professional bij Primaplan! Bekijk onze vacatures. Ook bieden we vier keer per jaar traineeships aan in Nederland en België voor starters/trainees die zich willen ontwikkelen tot specialist op het gebied van projectbeheersing.

Werken bij Primaplan