Claimmanagement

Beheers de impact van onverwachte gebeurtenissen

Hoewel je vooraf precies weet hoe je de deadlines van het project haalt, kunnen onvoorziene omstandigheden de planning nog in de war schoppen. Loopt het project uit? Wordt de scope uitgebreid? Met Primaplan handel je eventuele claims zorgvuldig af. Als het al zover komt. Onze effectieve beheersmaatregelen beperken namelijk de negatieve effecten van onverwachte gebeurtenissen. Je legt de opdrachtgever precies uit wat er aan de hand is, hoe je ermee omgaat en wat de gevolgen zijn voor de planning.

Claims voorkomen en afhandelen

Primaplan heeft het passende antwoord op claims. Natuurlijk doen we er in eerste instantie alles aan om claims te voorkomen. Toch moeten projectdoelstellingen, onder meer door externe factoren, soms bijgesteld worden.

Zo kan een uitgestelde leverdatum van ingekochte onderdelen flinke projectvertraging opleveren. Laat je die vertraging gewoon plaatsvinden, waardoor de einddatum verschuift? Wil je mitigerende maatregelen nemen om de oorspronkelijke einddatum te behouden?

Wat je ook doet, we maken de impact ervan inzichtelijk voor je opdrachtgever. Je krijgt een akkoord voor een nieuwe baseline en legt dit vast in de projectadministratie, waarmee je toekomstige claims met overtuiging verdedigt.

Opdrachtgevers aan het woord

Op dit moment zijn binnen Bluewater twee medewerkers van Primaplan actief ingezet op projecten en dit naar volle tevredenheid. Wat Primaplan onderscheidt, en meerwaarde geeft, ten opzichte van tijdelijke medewerkers via agenten is het feit dat er een backoffice is binnen Primaplan die daadwerkelijk ook ondersteuning kan geven bij planning-technische of softwaresysteem-technische specifieke vragen. Daarnaast is de communicatie met Primaplan prettig en transparant.

Daniel Idzerda

Daniel Idzerda

Bluewater

Damen Naval heeft het team van project planners uitgebreid met een kracht van Primaplan. Het intensieve opleidingsplan voor de medewerkers van Primaplan past binnen de visie en het beleid omtrent project planning en control van Damen Naval. Er is nu een plezierige samenwerking op een new build project waarbij de planner intensief en interdisciplinair samenwerkt om de challenging milestones te behalen.

Ricardo van Lunteren

Ricardo van Lunteren

Damen Naval

Voor een grote turnaround op de locatie Maasvlakte, hebben we voor projectplanning de expertise ingeroepen van Primaplan. De specialist was kritisch, nam de lead in de benodigde afstemmingen en was gedreven om verbeteringen aan te brengen. Al met al dus een perfecte aanvulling binnen het projectteam!

Janwillem van der Voordt

Janwillem van der Voordt

LyondellBasell

De samenwerking met Primaplan is er een voor de lange termijn. Ze leveren zeer gemotiveerde en gewoon goede planners. Al meerdere jaren zijn diverse collega planners werkzaam binnen de verschillende Offshore Energy Business Units. Zowel in tenders als projecten. De selectie is in mijn ervaring altijd goed verlopen. Hoofdzakelijk gekenmerkt door korte communicatielijnen en een korte responsetijd.

Nieke Sterkman

Nieke Sterkman

Royal Boskalis Westminster N.V.