Cost management

Je bespaart kosten en blijft binnen budget

Faalkosten? Met onze professionals reduceer je ze tot een minimum. En je bespaart bij Primaplan niet alleen op de faalkosten. Met een gedetailleerde kostenraming en effectieve kostenbeheersing bewaak je het totale financiële plaatje voor jouw project.

Cost management kan alleen goed uitgevoerd worden als je het koppelt aan bijvoorbeeld plannings- en risicomanagement. Verandert er iets in de planning, dan heeft dat effect op de kosten. Wij integreren cost control dan ook volledig in de andere disciplines van projectbeheersing. Met als resultaat dat je binnen budget blijft. Je verdient geld met je project.

Cost management en planning

Planningsmanagement kan niet zonder cost control. Waarom? Dit lees je in de blog van onze project professional Niels van Pelt.

Blog planningsmanagement & cost control

Opdrachtgevers aan het woord

Damen Naval heeft het team van project planners uitgebreid met een kracht van Primaplan. Het intensieve opleidingsplan voor de medewerkers van Primaplan past binnen de visie en het beleid omtrent project planning en control van Damen Naval. Er is nu een plezierige samenwerking op een new build project waarbij de planner intensief en interdisciplinair samenwerkt om de challenging milestones te behalen.

Ricardo van Lunteren

Ricardo van Lunteren

Damen Naval

Voor een grote turnaround op de locatie Maasvlakte, hebben we voor projectplanning de expertise ingeroepen van Primaplan. De specialist was kritisch, nam de lead in de benodigde afstemmingen en was gedreven om verbeteringen aan te brengen. Al met al dus een perfecte aanvulling binnen het projectteam!

Janwillem van der Voordt

Janwillem van der Voordt

LyondellBasell

We wilden zeker weten of we onze projectplanning op orde hebben. Hoe betrouwbaar is de planning? Voldoen onze documenten en rapportages aan de kwaliteitseisen? We kozen voor een interne audit van Primaplan en daar zijn we erg tevreden over. De project professional van Primaplan handelde vakkundig en snel. Met als resultaat een helder rapport met zeer bruikbare feedback. De tips die we tijdens de audit meekregen, waren concreet en direct toepasbaar. We zijn er dan ook meteen mee aan de slag gegaan. Zo tilden we onze projectplanning naar een hoger niveau en beginnen we nu beter voorbereid aan nieuwe projecten. Omdat we zelf de positieve effecten van de audit ervaren, kunnen we de interne audit van Primaplan van harte aanbevelen. Primaplan beoordeelt zowel de planning zelf als het proces eromheen. Na de audit weet je precies hoe je de planning het beste kunt vormgeven. En hoe beter je planning is, hoe beter de uitvoering van het project zal zijn.

Een opdrachtgever in de installatiebranche

Op dit moment zijn binnen Bluewater twee medewerkers van Primaplan actief ingezet op projecten en dit naar volle tevredenheid. Wat Primaplan onderscheidt, en meerwaarde geeft, ten opzichte van tijdelijke medewerkers via agenten is het feit dat er een backoffice is binnen Primaplan die daadwerkelijk ook ondersteuning kan geven bij planning-technische of softwaresysteem-technische specifieke vragen. Daarnaast is de communicatie met Primaplan prettig en transparant.

Daniel Idzerda

Daniel Idzerda

Bluewater