Planningsmanagement

Hoe complex je project ook is, je haalt de deadlines

Projecten worden steeds complexer en innovaties volgen elkaar snel op. Het is belangrijk om grip te houden op je project. Projectplanning is maatwerk. Je wilt inzicht in de effecten van wijzigingen en de haalbaarheid van een project. Je wilt heldere voortgangsrapportage en de risico’s bewaken. Je wilt je project in balans brengen en zo houden. Je wilt planningsmanagement.

Primaplan is specialist in planningsmanagement.

Onze project professionals zijn ervaren in diverse softwaretoepassingen die gebruikt worden bij planningsmanagement, zoals Oracle Primavera en Microsoft Project. We maken verschillende planningen en onderdelen daarvan, zoals:

  • Kritieke pad analyse
  • Voortgangsbewaking en rapportage
  • Forensische planning
  • Delay analyse
  • 4D Planning
  • Resource planning
  • Probabilistische planning

4D Planning

Met onze 4D Planning creëren we het inzicht, waarmee je op tijd kunt anticiperen op belangrijke ontwikkelingen. Je bent je bewust van eventuele knelpunten, schat risico’s op de juiste manier in en benut kansen. Om er vervolgens voor te zorgen dat alles ook goed en op tijd wordt afgerond. En daar zetten we behalve professionele projectsoftware ook onze expertise en ervaring voor in.

Interactieve Planning Sessies


Draagvlak binnen een projectplanning is essentieel voor een succesvol project. Je zult dan ook als organisatie een manier moeten vinden om eventuele weerstand weg te nemen en om te buigen in enthousiasme voor de planning. Primaplan zet daarvoor de beproefde methode in: Interactieve Planning (IAP) sessies.

Een belangrijk voordeel van een IAP sessie is dat je in korte tijd samen tot de essentie van een project komt en gedeeld eigenaarschap creëert.

Lees verder over onze IAP sessies.

Interactieve Planning Sessies

Laat jouw planning managen door Primaplan

Neem contact op

Testimonials

De samenwerking met Primaplan is er een voor de lange termijn. Ze leveren zeer gemotiveerde en gewoon goede planners. Al meerdere jaren zijn diverse collega planners werkzaam binnen de verschillende Offshore Energy Business Units. Zowel in tenders als projecten. De selectie is in mijn ervaring altijd goed verlopen. Hoofdzakelijk gekenmerkt door korte communicatielijnen en een korte responsetijd.

Nieke Sterkman

Nieke Sterkman

Royal Boskalis Westminster N.V.

Damen Naval heeft het team van project planners uitgebreid met een kracht van Primaplan. Het intensieve opleidingsplan voor de medewerkers van Primaplan past binnen de visie en het beleid omtrent project planning en control van Damen Naval. Er is nu een plezierige samenwerking op een new build project waarbij de planner intensief en interdisciplinair samenwerkt om de challenging milestones te behalen.

Ricardo van Lunteren

Ricardo van Lunteren

Damen Naval

Op dit moment zijn binnen Bluewater twee medewerkers van Primaplan actief ingezet op projecten en dit naar volle tevredenheid. Wat Primaplan onderscheidt, en meerwaarde geeft, ten opzichte van tijdelijke medewerkers via agenten is het feit dat er een backoffice is binnen Primaplan die daadwerkelijk ook ondersteuning kan geven bij planning-technische of softwaresysteem-technische specifieke vragen. Daarnaast is de communicatie met Primaplan prettig en transparant.

Daniel Idzerda

Daniel Idzerda

Bluewater

Voor één van onze projecten zochten we professionals die ervaring hebben met de planningsapplicatie Primavera P6. Ons Team Lead van de Planning Department wist dat Primaplan expert is op het gebied van Primavera. En dat bleek ook wel in de praktijk. De professionals van Primaplan maakten de verwachtingen meer dan waar. Dankzij Primaplan benutten we alle functionaliteiten van de planningssoftware en betaalt onze investering in Primavera zich uit. De project planners weten waar ze over praten en zijn enorm enthousiast. Bovendien verliep de samenwerking met ons team perfect. Behalve de hard skills zit het ook met de soft skills van de Primaplanners wel goed. Ze communiceerden duidelijk en waren echt onderdeel van ons projectteam. Ik zou anderen Primaplan zeker aanraden. Helemaal als het gaat om de Primavera-kennis. En zelf werk ik in de toekomst graag opnieuw samen met Primaplan. Ook voor andere projectdisciplines. Primaplan is voor mij nu de leverancier als het gaat om projectbeheersing.

Frans Laermans

Frans Laermans

Equans