Risicomanagement

Je schat de projectrisico's goed in en blijft op koers

Er zijn veel onzekerheden tijdens de uitvoering van je project. Hoewel je helaas niet alles kunt voorspellen, kun je wel scenario’s schetsen. En dat is dan ook wat wij voor je doen. Je wilt niet dat je project uitloopt en al helemaal niet dat je het budget niet haalt.

Daarom identificeren we al in een vroeg stadium alle risico’s, prioriteren we die en definiëren we bijpassende beheersmaatregelen. We maken zowel kwalitatieve als kwantitatieve risicoanalyses en focussen ook op het rapporteren van de risico’s.

Risicomanagement is een continu proces. En Primaplan ondersteunt je van A tot Z bij dat proces.

Risicoanalyse

Met onze risicoanalyse vergroot je de succeskans van je project. Elk project loopt ondanks alle goede voorbereiding toch het risico dat het niet slaagt. Hoe kan je de risico's zo klein mogelijk maken? Met de risicoanalyse van Primaplan ben je goed voorbereid.

Opdrachtgevers aan het woord

Op dit moment zijn binnen Bluewater twee medewerkers van Primaplan actief ingezet op projecten en dit naar volle tevredenheid. Wat Primaplan onderscheidt, en meerwaarde geeft, ten opzichte van tijdelijke medewerkers via agenten is het feit dat er een backoffice is binnen Primaplan die daadwerkelijk ook ondersteuning kan geven bij planning-technische of softwaresysteem-technische specifieke vragen. Daarnaast is de communicatie met Primaplan prettig en transparant.

Daniel Idzerda

Daniel Idzerda

Bluewater

De samenwerking met Primaplan is er een voor de lange termijn. Ze leveren zeer gemotiveerde en gewoon goede planners. Al meerdere jaren zijn diverse collega planners werkzaam binnen de verschillende Offshore Energy Business Units. Zowel in tenders als projecten. De selectie is in mijn ervaring altijd goed verlopen. Hoofdzakelijk gekenmerkt door korte communicatielijnen en een korte responsetijd.

Nieke Sterkman

Nieke Sterkman

Royal Boskalis Westminster N.V.

Damen Naval heeft het team van project planners uitgebreid met een kracht van Primaplan. Het intensieve opleidingsplan voor de medewerkers van Primaplan past binnen de visie en het beleid omtrent project planning en control van Damen Naval. Er is nu een plezierige samenwerking op een new build project waarbij de planner intensief en interdisciplinair samenwerkt om de challenging milestones te behalen.

Ricardo van Lunteren

Ricardo van Lunteren

Damen Naval

We wilden zeker weten of we onze projectplanning op orde hebben. Hoe betrouwbaar is de planning? Voldoen onze documenten en rapportages aan de kwaliteitseisen? We kozen voor een interne audit van Primaplan en daar zijn we erg tevreden over. De project professional van Primaplan handelde vakkundig en snel. Met als resultaat een helder rapport met zeer bruikbare feedback. De tips die we tijdens de audit meekregen, waren concreet en direct toepasbaar. We zijn er dan ook meteen mee aan de slag gegaan. Zo tilden we onze projectplanning naar een hoger niveau en beginnen we nu beter voorbereid aan nieuwe projecten. Omdat we zelf de positieve effecten van de audit ervaren, kunnen we de interne audit van Primaplan van harte aanbevelen. Primaplan beoordeelt zowel de planning zelf als het proces eromheen. Na de audit weet je precies hoe je de planning het beste kunt vormgeven. En hoe beter je planning is, hoe beter de uitvoering van het project zal zijn.

Een opdrachtgever in de installatiebranche