Food & Pharma

Project professionals met oog voor detail

Voor goede projectbeheersing binnen de sector Food & Pharma is kennis nodig. Kennis van risk management en van het uitbreiden van bestaande productielijnen. Tot het bouwen van nieuwe procesinstallaties of productiefaciliteiten. Primaplan biedt de oplossing voor de meest complexe projecten. En begeleidt je daarbij van A tot Z.

Complexe projecten verdienen professionals met kennis

De opdracht is de bouw van een laboratorium. Daar is heel wat denkwerk voor nodig. Risico’s moeten in kaart gebracht worden. Ook worden specifieke materialen gebruikt in deze sector. Dat vergt nauwkeurigheid.

Ook kan er een turnaround plaatsvinden. Alle processen staan stil, dus tijd is geld. Je wilt efficiënt omgaan met de schaarse tijd die je hebt. Je wilt specialisten die kunnen adviseren. Die zijn moeilijk te vinden. Gelukkig heeft Primaplan de professionals in huis.

Wanneer planning cruciaal is

Door de vele eisen is juist in deze sector goed planningsmanagement van belang. De professionals van Primaplan controleren de planning en sturen waar nodig bij. Zo bieden ze structuur binnen het project. Ook kunnen ze adviseren over wet- en regelgeving. Je krijgt dus de mensen in huis met kennis van zaken. Door constant vooruit te denken, wordt vertraging voorkomen en dus geld bespaard.

Zekerheden bij Primaplan

  • Ervaren en breed opgeleide project professionals
  • Focus op communicatie: krijg iedereen mee in je plannen
  • Vooruitziende blik: niet reageren, maar anticiperen op veranderingen
  • Een doordachte planning: bespaar tijd én geld met onze tools

De ontwikkelingen in de Food & Pharma volgen elkaar snel op. Bedrijven investeren in R&D en innoveren continu. Behalve het product zelf, verdient ook het productieproces alle aandacht. Van het uitbreiden van bestaande productielijnen tot het bouwen van nieuwe procesinstallaties of productiefaciliteiten, Primaplan biedt de oplossing voor de meest complexe projecten. Zo realiseren onze professionals bijvoorbeeld veel tijdwinst bij het verstrekken van updates bij turnarounds. Met als gevolg dat ze zich tijdens de statusmeeting kunnen richten op de knelpunten en het optimaliseren van de planning. Ze geven je inzicht in de voortgang van het project en adviseren je in iedere projectfase. Een turnaround is een kritisch project, omdat alles stilstaat en dus geld kost. Je bent alleen gebaat bij een efficiënte en realistische planning. En die krijg je bij Primaplan.

Krijg iedereen mee in je project

Tegenwoordig wordt meer gevraagd dan alleen het opleggen van een planning. Goede project professionals beschikken ook over andere competenties. Communicatief sterk zijn bijvoorbeeld. Die vaardigheid staat bij Primaplan op nummer één. Waarom? Heldere communicatie zorgt voor commitment van alle betrokkenen bij het project.

Kenmerken van Primaplanners

Bij goede projectbeheersing zijn, naast goede communicatie, meerdere vaardigheden erg belangrijk. Professionals van Primaplan staan bekend competenties, je kunt hier meer over lezen in deze blog: de 7 competenties van project professionals bij Primaplan.

Deze kenmerken scheppen duidelijkheid. Ook creëren ze draagvlak onder alle betrokkenen. Het gevolg? Je boekt voortgang. De planning verloopt soepel.

Een planning leg je niet plots op. Eerst creëer je draagvlak onder betrokkenen middels heldere communicatie.

Speciaal ontwikkelde tool

Communicatie zet Primaplan bij alle projecten optimaal in. Bijvoorbeeld bij een vraagstuk over projectbeheersing tijdens een turnaround. De informatievoorziening is dan een van de prioriteiten. De professionals van Primaplan zetten daar zelfs een speciale tool voor in: StatusQuo.

Ontwikkeld door Primaplan, speciaal voor turnarounds. De tool laat alle betrokkenen hun voortgang zelf invullen. Geen losse-flodders-informatie meer. De uitkomsten worden gebundeld en gekoppeld aan de planning. Een integrale aanpak dus, waar veel bedrijven al van profiteerden.

Projecten in alle soorten en maten

Primaplan zet de infrastructuur op voor de sector Food & Pharma. Door ervaring kunnen we de meest complexe projecten aannemen. Wij werkten al samen met onder andere Friesland Campina en Lamb Weston.

Projectcase

Greenfield Project

Er moet een nieuwe fabriek komen, naast de huidige fabriek. Eén ding is duidelijk: de productie wordt met de nieuwe fabriek flink opgehoogd. Bart is betrokken als project professional: “Dit is een ‘Greenfield Project’. Dat betekent een nieuw project waarbij je vanaf nul begint.”

“We bieden sturing. Ook zorgen we dat iedereen betrokken is én blijft bij de planning.”

Er zijn dus weinig beperkingen qua mogelijkheden. Deze fabriek wordt duurzamer en uitgerust met de nieuwste snufjes. Bart: “Dit bouwwerk wordt hét uithangbord voor het bedrijf. Zo zal de toekomstige productie in de fabriek te volgen zijn voor iedereen vanuit een imposante hal op eerste verdieping.”

De omvang van het project wordt duidelijk door het aantal betrokkenen: ongeveer 30 onderaannemers gaan aan de slag. Primaplan heeft een centrale rol. Bart: “Onze grootste meerwaarde is het inzichtelijk maken van alle werkzaamheden. Wij zorgen voor structuur.”

Bewerkt Bart

Bart Kers

Project Professional & Teamlead

Get results with your project planning.

Neem contact op