Maritime & Offshore

Technische constructies. Omvangrijke projecten. Je project op papier moet werkelijkheid worden. Primaplan heeft ruime ervaring in de sector Maritiem & Offshore. Wat de uitdaging ook is, Primaplan heeft de juiste mensen in huis. Door onze effectieve manier van projectbeheersing boek je resultaat.

Primaplan stapt aan boord bij elk project

Projecten in de sector Maritiem & Offshore vragen om technisch geschoolde mensen. Maar alleen technische kennis is niet genoeg. Net zo essentieel is goed planningsmanagement. Je hebt professionals nodig die de lijntjes kunnen uitzetten. Die weten te werken in een afgekaderde omgeving met complexe constructies.

Kies voor ervaren project professionals van Primaplan

Met de succesformule van Primaplan

Door de jarenlange ervaring van Primaplan in deze sector krijg je alle tools die nodig zijn om projecten een succes te maken. Of het nu gaat om jachtbouw, windmolenparken op zee of boorplatformen; Primaplan helpt bij het vraagstuk en levert de professionals.

Altijd met focus op kosten, risico en planning. De communicatief vaardige professionals zorgen dat alle betrokkenen de projectdoelen scherp hebben. Taken worden gekoppeld aan een planning en de voortgang wordt meetbaar gemaakt. Zo wordt tijdsbesparing gerealiseerd en worden faalkosten aanzienlijk verminderd.

Je krijgt het bij Primaplan

  • Ervaren en breed opgeleide project professionals
  • Focus op communicatie: krijg iedereen mee in je plannen
  • Vooruitziende blik: niet reageren, maar anticiperen op veranderingen
  • Een doordachte planning: bespaar tijd én geld met onze tools

Veiligheid en procedures

Projecten in de Maritiem & Offshore gaan gepaard met veiligheidsvoorschriften en procedures. Professionals van Primaplan beschikken daarom over de benodigde vaardigheden. Ons team is divers, maar elke professional bezit dezelfde passie voor de sector.

Je krijgt bij Primaplan het hele pakket. Alles wat je project nodig heeft én verdient. Vele projecten binnen Maritiem & Offshore verliepen al succesvol door te werken met de planning en beheersing van Primaplan.

Professionals van Primaplan nemen de verantwoordelijkheid. We werkten al samen met bedrijven als Damen, Bluewater en DEME.

Projectcase "Maritiem & Offshore Tenders"

Primaplan helpt bij het binnenslepen van opdrachten. Met een gedetailleerd plan van aanpak overtuigen we opdrachtgevers. Primaplanner Hans was betrokken bij verschillende aanbestedingsprocedures voor windmolenpark aan de oostkust van de Verenigde Staten, in de Middellandse Zee en Taiwan.

“Ik heb aan drie tenders gewerkt die gegund zijn. Dat is een mooie beloning voor je inzet.”

De beste aanpak verschilt per opdracht. Hans: “Wij hebben bij een aantal projecten de kans op het winnen van opdrachten vergroot door planningscapaciteit te leveren.” De uitbreiding van het planningsteam zorgde voor vertrouwen bij de opdrachtgever: “Je overtuigt met een strakke planning en genoeg professionals om die te bewaken.”

Bewerkt Hans de Crom

Projectcase "Maritiem & Offshore Scheepsonderhoud"

Scheepsonderhoud is een terugkerend onderdeel in deze sector. Toch levert het soms bijzondere klussen op. Zo is René betrokken bij een opknapbeurt van een van de grootste marineschepen.

Het schip wordt tegelijkertijd onderhouden én gerenoveerd. René: “Je vindt altijd nieuwe verbeterpunten door onderhoud en inspecties. Ook die moeten opgepakt worden.” Dat kan lastig zijn: “Je tijdsplanning mag er niet onder lijden.”

“Omdat ik ‘blanco’ binnenkwam bij een lopend project, zag ik snel verbeterpunten.”

Intensieve communicatie tussen alle partijen is dan écht belangrijk. Dat blijkt ook uit een ander voorbeeld van René: “De planning bleek lastig leesbaar voor veel mensen. Daar hebben we gehoor aan gegeven. Nu is de planning voor iedereen veel duidelijker. Dat vergroot weer de kans dat het project slaagt.”

Bewerkt Rene