Projectbeheersers met aandacht

Over Primaplan

Een project naar een zo hoog mogelijk niveau tillen, daar kun je wel wat extra handjes bij gebruiken.
Tijd voor Primaplan, al meer dan 25 jaar specialist in projectbeheersing.

Beeldmerk webuse

Dit is Primaplan

Of we onze professionals nu op detacheringsbasis inzetten of op basis van deta-vast, Primaplan is strategisch partner voor het optimaliseren van processen. Al onze professionals kennen de ins en outs van projectbeheersing.

Van planningsmanagement tot risicomanagement, je gaat bij Primaplan voor de expertise die jouw project nodig heeft. Primaplan zorgt voor de perfecte match.

Onze waarden

Onze project professionals zijn onze ambassadeurs. Zij vertellen het verhaal van Primaplan. Ze dragen uit wat Primaplan belangrijk vindt en wat ze zelf belangrijk vinden. Voor wie ons nog niet kent: we zijn transparant, gedreven en loyaal. En daar handelen we ook naar. Elke dag weer.

Transparant – we verhullen niets, we zijn eerlijk in wat we doen. Verder luisteren we en scheppen we realistische verwachtingen.

Gedreven – we werken proactief. Omdat we precies weten wat er speelt en altijd scherp zijn. En we blijven ons ontwikkelen.

Loyaal – we voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat. We komen beloftes na en bouwen duurzame relaties op.

Onze waarden

Waar we vandaan komen

Onze historie

30 jaar. Eigenlijk zijn we nog best jong. Maar dan wel met uitgebreide kennis en ruime ervaring in ons vakgebied. Onze organisatie ontwikkelde zich van kleine detacheerder van projectplanners en distributeur van projectsoftware naar strategisch adviseur voor integrale projectbeheersing. En we ontwikkelen ons nog steeds. We blijven onze ambities realiseren.

1991

Na meerdere jaren van ervaring als project planner richt Jan Maronier zijn eerste bedrijf op: Primaplan PCS is een feit.

1992

Primaplan Project Software Development vergezelt Primaplan Project Control Services in de holding.

1995

De Betuweroute komt op ons pad. Een infrastructuurproject van ongekende omvang, waarbij we samenwerken met onder meer ProRail en Arcadis.

2001

Grondlegger Jan Maronier doet een stapje terug. Bram König wordt Managing Director.

2008

Het begin van de transformatie naar het huidige Primaplan. In de jaren die volgen groeit de organisatie van 25 mensen naar meer dan 70.

2020

Primaplan 2.0 krijgt vorm. Onder Wilco Keijzers ontwikkelt Primaplan zich tot strategisch partner in projectbeheersing.

2021

Primaplan lanceert de nieuwe huisstijl.

2025

Primaplan blijft ambitieus. Daarom reserveren we hier alvast ruimte voor de volgende mijlpaal.

Team

Even voorstellen

Wij zijn Primaplan. Een team van gedreven experts, die plezier hebben in hun werk. We zijn betrokken en denken graag met je mee.

Kees Meereboer

Kees Meereboer

Project Professional

Maaike Adema

Maaike Adema

Project Professional

Marijke de Jong

Marijke de Jong

Project Professional

Sander van Eijk

Sander van Eijk

Project Professional

Zij kennen ons al

Van de petrochemische industrie tot aan de bouw, Primaplan creëert projectoplossingen in verschillende sectoren.

Deze organisaties werken al samen met Primaplan.

Opdrachtgevers aan het woord

“De samenwerking met Primaplan is er een voor de lange termijn. Ze leveren zeer gemotiveerde en gewoon goede planners. Al meerdere jaren zijn diverse collega planners werkzaam binnen de verschillende Offshore Energy Business Units. Zowel in tenders als projecten. De selectie is in mijn ervaring altijd goed verlopen. Hoofdzakelijk gekenmerkt door korte communicatielijnen en een korte responsetijd.

Nieke Sterkman

Nieke Sterkman

Royal Boskalis Westminster N.V.

“Damen Naval heeft het team van project planners uitgebreid met een kracht van Primaplan. Het intensieve opleidingsplan voor de medewerkers van Primaplan past binnen de visie en het beleid omtrent project planning en control van Damen Naval. Er is nu een plezierige samenwerking op een new build project waarbij de planner intensief en interdisciplinair samenwerkt om de challenging milestones te behalen.

Ricardo van Lunteren

Ricardo van Lunteren

Damen Naval

“Belangrijk tijdens een turnaround is een correcte terugmelding van de stand van zaken van werkzaamheden, zodat - indien nodig - de planning kan bijgestuurd worden. Dit werd voorheen in een dagelijkse statusmeeting gedaan, waarbij (te)veel tijd nodig was om elke verantwoordelijke zijn stand van zaken door te laten geven. Met de Primaplan software StatusQuo kan die verantwoordelijke in de loop van de dag al jobs online terugmelden, zo heeft de planner meer tijd om impact op de planning te beoordelen en kan de statusmeeting focussen op enkel de probleemgebieden en gericht naar oplossingen zoeken. Tijdswinst, verhoging van efficiëntie en effectiviteit waren het positieve gevolg ervan tijdens onze laatste turnaround.

Nicolas Grisolia

Lanxess nv

“Voor een grote turnaround op de locatie Maasvlakte, hebben we voor projectplanning de expertise ingeroepen van Primaplan. De specialist was kritisch, nam de lead in de benodigde afstemmingen en was gedreven om verbeteringen aan te brengen. Al met al dus een perfecte aanvulling binnen het projectteam!

Janwillem van der Voordt

Janwillem van der Voordt

LyondellBasell

“Op dit moment zijn binnen Bluewater twee medewerkers van Primaplan actief ingezet op projecten en dit naar volle tevredenheid. Wat Primaplan onderscheidt, en meerwaarde geeft, ten opzichte van tijdelijke medewerkers via agenten is het feit dat er een backoffice is binnen Primaplan die daadwerkelijk ook ondersteuning kan geven bij planning-technische of softwaresysteem-technische specifieke vragen. Daarnaast is de communicatie met Primaplan prettig en transparant.

Daniel Idzerda

Daniel Idzerda

Bluewater

“Voor één van onze projecten zochten we professionals die ervaring hebben met de planningsapplicatie Primavera P6. Ons Team Lead van de Planning Department wist dat Primaplan expert is op het gebied van Primavera. En dat bleek ook wel in de praktijk. De professionals van Primaplan maakten de verwachtingen meer dan waar. Dankzij Primaplan benutten we alle functionaliteiten van de planningssoftware en betaalt onze investering in Primavera zich uit. De project planners weten waar ze over praten en zijn enorm enthousiast. Bovendien verliep de samenwerking met ons team perfect. Behalve de hard skills zit het ook met de soft skills van de Primaplanners wel goed. Ze communiceerden duidelijk en waren echt onderdeel van ons projectteam. Ik zou anderen Primaplan zeker aanraden. Helemaal als het gaat om de Primavera-kennis. En zelf werk ik in de toekomst graag opnieuw samen met Primaplan. Ook voor andere projectdisciplines. Primaplan is voor mij nu de leverancier als het gaat om projectbeheersing.

Frans Laermans

Frans Laermans

Equans