Bouw & Infra projecten: minimale faalkosten en optimale planning

Bouw & Infra

Bouw & Infra projecten realiseer je met Primaplan

Projecten binnen de Bouw & Infra hebben specifieke kenmerken. Vergunningen, complexe constructies en helaas te vaak faalkosten. Dat laatste reduceer je bij Primaplan tot een minimum door een goede planning. Met de kostenraming als leidraad zorg je dat je project binnen het budget blijft.

Van uitdaging naar realisatie met Primaplan

Uitzinnige landschappen, slimme infrastructuur of innovatieve bouwwerken. De weg ernaartoe kent vaak tegenslagen. Verlate leveringen van materialen, werknemers op verkeerde locaties of foutjes in de constructie. Een planning is snel in de war geschopt. Dat leidt uiteindelijk tot hoge faalkosten.

Voorkom faalkosten en tegenslagen

Bij Primaplan werken ervaren project professionals die slim weten te reageren op ongeregeldheden. En veel liever voorkomen ze tegenslagen vooraf: professionals van Primaplan zijn getraind om ver vooruit te kijken. Hoe zorg je dat de planning niet achter gaat lopen? Wat gebeurt er als bepaald materiaal niet geleverd kan worden?

Door continu te anticiperen op mogelijke veranderingen voorkom je vertraging én bespaar je geld. Primaplan kan vaak faalkosten behoorlijk omlaag brengen. Het project wordt gerealiseerd binnen de tijd èn het budget.

Zekerheden bij Primaplan

  • Ervaren en breed opgeleide project professionals
  • Focus op communicatie: krijg iedereen mee in je plannen
  • Vooruitziende blik: niet reageren, maar anticiperen op veranderingen
  • Een doordachte planning: bespaar tijd én geld met onze tools

Elk project is anders. De planning tool die wordt gebruikt, is afhankelijk van het type project. Professionals van Primaplan werken bijvoorbeeld met Primavera en MS Project. Belangrijk is dat de tool past binnen het specifieke project.

Primaplan werkt software-onafhankelijk. De professionals kunnen met meerdere soorten software overweg. Ze kunnen ook adviseren wat past binnen het project. En ze zorgen voor efficiënt planningsmanagement. Hierbij nemen ze alle betrokkenen mee in de planning: alle neuzen dezelfde kant op.

Alle professionals zijn opgeleid vanuit de praktijk. Ze weten daarom razendsnel te reageren op veranderingen binnen een project.

Primaplan als tender-partner

Ook in de tenderfase van Bouw & Infra projecten is Primaplan een solide partner. Overtuig de opdrachtgever door je te onderscheiden. Bouwplannen, activiteiten, scope en tijd worden uitgewerkt in een 4D-planning. Het EMVI-principe wordt daarin geïntegreerd. Zo scoor je dus met een efficiënte en realistische planning.

Advies over vergunningen

Tijdens de uitvoering adviseren onze professionals jou over vergunningen en omgevingsmanagement. Ook helpen ze bij het opstellen en schrijven van procedures. De administratieve werkzaamheden kunnen snel oplopen bij Bouw & Infra projecten. Primaplan ondersteunt je daarom bij elke stap in het proces. En zorgt dat je weet waar je aan toe bent.

Het liefst een Primaplanner

Bij nieuwe projecten wordt vaak gevraagd om de professionals van Primaplan. Daar zijn we trots op. We hebben bijvoorbeeld meegewerkt aan de totstandkoming van ‘The New York Wheel’. Een gigantisch reuzenrad.

Projectcase

Bouw van een grote stikstoffabriek

Primaplanner Matteo sloot zich als project professional aan bij de bouw van een grote stikstoffabriek in Groningen: “Een project van nationaal belang. In de fabriek wordt geïmporteerd aardgas verdund. De kwaliteit wordt zo gelijk aan het gas uit Groningen.”

In dit project worden de sterkste compressoren van Europa gebruikt. Matteo: “Het is uniek dat zulke krachtige compressoren worden geïnstalleerd in een aardbevingsgebied.”

“De fabriek speelt een belangrijke rol in de gasvoorziening van heel Nederland.”

Matteo’s team heeft een belangrijke taak: “We moeten zorgen dat 15 verschillende bouwbedrijven efficiënt samenwerken. Als Primaplanner zorg ik dat de communicatie tussen alle partijen goed verloopt.”

In dit project werd ook voor planningsmanagement gekozen: “Werkzaamheden soepel op elkaar aan laten sluiten. Zorgen dat mensen niet hoeven te wachten. Dat maakt het verschil.”

Matteo def

Matteo de Pauw

Project Professional

Projectcase

Treinrenovatie in Zweden

Primaplan gaat de grenzen over voor uiteenlopende projecten. Maaike bevindt zich in Zweden voor een renovatieproject. Daar is ze als projectplanner betrokken bij de renovatie van 36 treinen uit Noorwegen.

Soms zorgen een paar kleine wijzigingen in de planning voor een goed werkend resultaat.”

Dat gaat niet zonder slag of stoot. Maaike: “Noorse wetten die voor vertraging zorgen, maar ook materiaaltekorten. Elke dag is het spannend of we alle spullen krijgen.”

Gelukkig zijn sommige dingen wél te beïnvloeden: “Bij de start hebben we de planning onder de loep genomen. Onze planningsaudit legde verbeterpunten bloot. We hebben gelijk meerdere wijzigingen doorgevoerd.”

Bewerkt Maaike Adema

Maaike Adema

Project Professional

Meer weten over de projectervaring van Primaplan in de sector Bouw & Infra?

Neem contact op