Projecten in de Chemie & Petrochemie: effectief en efficiënt met Primaplan

Chemie & Petrochemie

Volop dynamiek binnen de sector Chemie & Petrochemie

Binnen de Chemie & Petrochemie staat innovatie nooit stil. Het is een uitdaging om alle kansen te benutten. Zo wil je energiezuinig produceren en voldoen aan strenge milieunormen. Ondertussen moet je anticiperen op andere ontwikkelingen. Hoe zorg je voor overzicht en richting? De project professionals van Primaplan zetten de lijntjes voor je uit.

Kies voor kennis op niveau

Primaplan leidt mensen op tot professionals die alle kennis in huis hebben. Vernieuwingen in deze sector gaan hard. Daarom zorgt Primaplan dat project professionals altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Brede ervaring bij meerdere bedrijven

Nog belangrijker is de ervaring die professionals opdoen in het werkveld. In verschillende branches, op verschillende plaatsen. Hierdoor zijn professionals ruim getraind om elk project tot een goed einde te brengen.

Met vooruitziende blik

Voorafgaand wordt al in kaart gebracht waar eventuele knelpunten en kansen liggen. De professionals zijn later betrokken in alle processen van het project. Zo creëren ze een overzicht van alle activiteiten. Ook kunnen ze direct inspelen op veranderingen. Geen professionals dus die op ruime afstand toekijken. Primaplan levert mensen die meedenken op de plaats waar het gebeurt.

Zekerheden bij Primaplan

  • Ervaren en breed opgeleide project professionals
  • Focus op communicatie: krijg iedereen mee in je plannen
  • Vooruitziende blik: niet reageren, maar anticiperen op veranderingen
  • Een doordachte planning: bespaar tijd én geld met onze tools

Krijg iedereen mee in je project

Primaplan werkt via Interactieve Planning Sessies (IAP). Zo creëren we draagvlak binnen een team voor de projectplanning. Via deze methode zijn al vele projecten goed verlopen. Samen met alle stakeholders bepalen we samen de richting en nemen we weerstanden weg.

De geïntegreerde planning die je dan krijgt, wordt voortdurend gemonitord. Je wordt op de hoogte gehouden van de voortgang. Primaplan gaat nog een stapje verder: er wordt bepaald wat die voortgang betekent voor het project. Zo kan er tijdig worden bijgestuurd. Hierdoor bespaar je uiteindelijk geld én tijd.

Primaplan helpt je in alle fases van een project.
We denken mee en adviseren in alle processen.

Communicatie & tools

Bij Primaplan weet je zeker dat de communicatie soepel loopt. Bij kleine projecten, maar ook bij grote projecten. Bijvoorbeeld onderhoudsstops bij grote fabrieken. Tijdens een turnaround werk je met project software, zoals de speciaal-door-Primaplan-ontwikkelde tool: StatusQuo. Alle uitvoerders vullen daarbij zelf hun voortgang in.

Zo mis je geen belangrijke projectinformatie. De voortgang is vervolgens gekoppeld aan de planningstool. Zo worden twee cruciale factoren gebundeld: communicatie en planning. Met deze unieke aanpak heeft Primaplan al veel turnarounds geleid en gezorgd voor veel tijdswinst.

Projectbeheersing van Primaplan

Wat je project ook inhoudt, Primaplan helpt je met projectbeheersing. Door de combinatie van sterk planningsmanagement en heldere communicatie worden professionals van Primaplan vaak teruggevraagd bij bedrijven. Wij werkten al samen met onder andere SABIC, BP en SPIE.

Projectcase

Power BI

Meer dan 200 projecten structureren tot planning in een portfolio: Primaplan ging de uitdaging aan. Project professional Paul “De bedragen per project liepen uiteen van duizenden tot miljoenen euro’s. Om de prestaties en de voortgang van projecten inzichtelijk te maken hebben we een managementrapportage gemaakt.”

“Door Power BI in te zetten wisten we een visuele én doelgerichte rapportage af te leveren.”

Dat was niet het enige: “We mochten de stopweek verzorgen. Het hele pand is dichtgegaan voor groot onderhoud.” Daar is kennis van de sector voor nodig: “Je hebt te maken met zware beveiligingseisen door gevaarlijke gassen. Ook moet je rekening houden met laboratorium opstellingen en koelcellen.” Primaplan zorgt daarom altijd voor professionals met geschikte kennis en vaardigheden.

Paul Onrust def

Paul Onrust

Project Professional

Meer weten over de projectervaring van Primaplan in de sector Chemie & Petrochemie?

Neem contact op