Energieprojecten slagen met planningsmanagement van Primaplan

Energie & Energie-infra

Primaplan is thuis in Energie & Energie-infra projecten

De energiesector is booming. Projecten volgen elkaar snel op. De transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven is in volle gang. Dat leidt tot grote projecten zoals de bouw van zonne- en windmolenparken. Voor zulke projecten is goede coördinatie nodig. De projectbeheersing van Primaplan zorgt voor geslaagde energieprojecten.

Krijg je project van de grond

De fase voorafgaand aan energieprojecten kost veel tijd en inspanning. Je project van de grond krijgen is soms ingewikkeld. De planning, risico’s, en het budget moeten in kaart gebracht worden. Ook moet je garanties kunnen geven.

Primaplan helpt je in de tenderfase met het overtuigen van de opdrachtgever. Primaplan heeft ook ervaring aan de andere kant: het begeleiden van opdrachtgevers bij de aanbesteding. Hierdoor weten de professionals van Primaplan precies wat nodig is om jouw aanbieding zo goed mogelijk te presenteren.

Je krijgt het bij Primaplan

  • Ervaren en breed opgeleide project professionals
  • Focus op communicatie: krijg iedereen mee in je plannen
  • Vooruitziende blik: niet reageren, maar anticiperen op veranderingen
  • Een doordachte planning: bespaar tijd én geld met onze tools

Specialisten voor je project

Professionals van Primaplan hebben uitgebreide ervaring met het begeleiden van projecten in de energiesector. Alle professionals hebben hun eigen specialisme. Jij weet altijd bij wie je terecht kunt voor hulp. Je krijgt geen CV met vaardigheden, maar een persoon met kennis en ervaring.

Van belang is wie jij zoekt voor je project. Primaplan luistert, stelt vragen en vindt de juiste professional voor de taak. Primaplan bouwt graag aan een duurzame klantrelatie.

Van tendering tot uitvoering.
Voor elk project heeft Primaplan een specialist.

Écht communiceren

Wat de professionals gemeen hebben, is de focus op communicatie. Ze verzamelen informatie van alle betrokkenen in het project. Op de plaats waar het werk plaatsvindt. Geen e-mailtjes, maar face-to-face. Echt contact. Zo blijf je draagvlak houden voor je project. Op die manier worden plannen succesvol gerealiseerd.

Zonder poespas

Verder krijg je eerlijkheid. Onze professionals adviseren altijd over de haalbaarheid van projecten. Is de planning niet realistisch? Met ons krachtige planningsmanagement weet je welke richting je wél op moet.

Dat is nodig in deze sector met beperkte capaciteit. Je bent enkel gebaat bij een realistische en efficiënte planning. Tegelijkertijd wil je grip op de kosten en kwaliteit leveren. Primaplan zorgt daarvoor.

Wat het project ook is, Primaplan is je partner

Omdat we voortdurend anticiperen op veranderingen, zijn we altijd klaar om nieuwe projecten op te pakken binnen de sector. Wij werkten al samen met onder andere Alliander en Equans.

Projectcase

Restwarmte uit gezuiverd water

Binnen de sector Energie & Energie-infra zijn er meerdere bijzondere projecten. Zoals het project waar Steven bij betrokken is. Het doel is om restwarmte uit gezuiverd afvalwater te gebruiken. Verschillende partijen ontwikkelen samen een warmtepomp die geplaatst wordt op het terrein van rioolwaterzuivering Utrecht.

“Ik ben als Primaplanner verantwoordelijk voor de planning van dit mooie project.”

De warmtepomp heeft een belangrijke functie. Steven: “De warmtepomp levert genoeg duurzame warmte om 20.000 woningen van warmte te voorzien.”

Bij dit project zijn meerdere bedrijven betrokken. Zij zijn allemaal verantwoordelijk voor een bepaald onderdeel binnen het project. Steven: “Ik zorg voor een goede afstemming van taken. Ik monitor de voortgang en stel de planning bij waar nodig.”

Steven def

Steven Peltenburg

Project Professional

Meer weten over de projectervaring van Primaplan in de sector Energie & Energie-infra?


Neem contact op